Aleju prvašića sadimo s djecom i zbog djece

Po šesti put jaskanski su prvašići posadili svoju Aleju, trajan spomen na njihove prve i najslađe školske dane

U čast 12 razrednih odjela s područja Grada Jastrebarskog posađena su stabla američkog javora, a ove je godine ukupno sudjelovalo 136 učenika prvih razreda, i to 65 iz matične škole OŠ “Ljubo Babić”, 21 iz Cvetkovića, 16 iz Desinca, 4 iz Čeglji, 10 iz Domagovića, 6 iz Petrovine, 1 iz Plešivice, 5 iz Svete Jane, 6 iz Volavja i, po prvi puta, 2 učenika iz područne škole Vukšin Šipak.

Aleja je posađena u Gucima Draganićkim još u studenom prošle godine, a epidemiološki uvjeti omogućili su da danas učiteljice i djeca obiđu svoja stabla i ponosno na njih izvjese pločice, pojašnjavaju iz Društva naša djeca Jastrebarsko, nositelja ovog projekta.
Na stabla su postavljene pločice s njihovim imenima i imenima učiteljica, a djecu je ponajviše razveselilo vješanje pločica na kojima su sad već znali pročitati i svoje ime.

U ime Društva naša djeca Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog pozdravila ih je Nikolina Ribarić, istaknuvši kako su bit ovog projekta djeca koja ne smiju izgubiti radost koju Aleja prvašića donosi.


Aleja prvašića prošla je kroz brojne izazove, prvenstveno ograničenja koja nam je svima nametnula epidemija, no Društvo naša djeca na njemu će i dalje raditi volonterski, punog srca, s djecom i zbog djece, što je i bila prvobitna zamisao idejne začetnice, naše bivše članice i potpredsjednice, gospođe Snježane Agostini, naglasila je Nikolina Ribarić.
Prva Aleja prvašića posađena je 2016. godine kod Glazbene škole Jastrebarsko, druga u sklopu Sportskog centra u Domagoviću, treća u Ulici kralja Tomislava kod Doma zdravlja, četvrta u Cvetkoviću kod Područne škole „Ljubo Babić“, dok je peta, ručicama jaskanskih mališana zasađena u ulici Ante i Davida Starčevića.


Učenike su pozdravili predsjednik mjesnog odbora i gradski vijećnik Nedeljko Bujan te Martina Fratrić u ime ravnateljice OŠ „Ljubo Babić“.
Projekt provodi Društvo naša djeca Jastrebarsko, uz pomoć Grada Jastrebarskog i Zagrebačke županije.

P.A.