“Aleja prvašića” predstavljena u Slavonskom Brodu

http://www.jaska.hr/images/content/v_28462.jpg

24.02.2021. U utorak, 9. veljače 2021. u župnoj crkvi Svete obitelji u Slavonskom Brodu nakon misnog slavlja koje je predvodio župnik David Sluganović predstavljena je knjiga “Aleja prvašića – put kojim sam odabrala ići” autorice Snježane Agostini

Nakladnik knjige je udruga “Aleja prvašića” u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom. Na predstavljanju u Slavonskom Brodu knjigu je prisutnima predstavila sama autorica, a o knjizi je pohvalne riječi rekao dipl. knjižničar Ivan Stipić. Predstavljanje je započelo poezijom –pjesmu “Stari hrast” izveo je vlč. Josip Soldo. Ivan Stipić je tom prigodom rekao: “Autorica, aktivistica i majka troje djece, ovaj je veliki projekt radila na temelju relevantnih činjenica, prateći i povremeno sudjelujući u formiranju i prvom izvođenju projekata. Pored autobiografskih crtica autorice, knjiga je sadržajno slojevita, sadrži u sebi sociološki sloj, prikazuje edukativne stavove koje je autorica usvojila i za koje se zalaže, a bogata je i naglašenim psihologijskim momentima koji su u pravilu popraćeni citatima. Kao otac četvero djece mogu reći da ova knjiga predstavlja pravi odgojni priručnik pun iskustva i ljubavi.”

http://www.jaska.hr/images/content/v_28463.jpg

U predgovoru knjige dr. Elvira Mlivić Budeš ističe kako je knjiga emotivni doživljaj svijeta koji nas okružuje, okrunjen predivnim projektom koji pokreće ljude, povezuje generacije i stvara neku ljepšu verziju svijeta. Također tvrdi kako knjiga potiče, hrabri, osvježava, usmjerava i podsjeća da smo svi povezani i slični, da se možemo prepoznati jedni u drugima i biti međusobna podrška, služeći zajedno najvećem dobru.
Snježana Agostini na predstavljanju knjige u Slavonskom Brodu posvjedočila je o milosnim Božjim darovima u svojem životu te je pročitala svoju pjesmu koju je posvetila malim ljudima stradalim u nedavnom potresu u Banovini. Odabrane tekstove iz knjige “Aleja prvašića” čitali su učenici Osnovne škole “Bogoslav Šulek”.
Knjigu “Aleja prvašića – put kojim sam odabrala ići” u Jastrebarskom možete nabaviti u Foto Jaska (Franje Tuđmana 29) i Antonela art & design (Kralja Tomislava 4), a nadamo se da će knjiga uskoro doživjeti i svoje predstavljanje u Jastrebarskom.

MH