Akcija mjerenja šećera i tlaka na Svjetski dan darivatelja krvi

I ove godine 14. lipnja će se širom svijeta obilježiti Svjetski dan darivatelja krvi, a tim povodom Gradsko društvo Crvenog križa u suradnji sa Patronažnom službom Doma zdravlja Jastrebarsko organizira u ponedjeljak, 14. lipnja na Strossmayerovom trgu, od 10:00 do 12:00 sati, akciju mjerenja šećera i krvnog tlaka

Na Svjetski dan darivatelja krvi iskazuje se zahvalnost dobrovoljnim, neplaćenim darivateljima krvi za sve darovane doze krvi kao i za podizanje svijesti o potrebi redovitog darivanja krvi s ciljem kako bi se osiguralo da svaki pojedinac ali i zajednica imaju mogućnost u slučaju potrebe za pravovremenu opskrbu sa sigurnom i kvalitetnom krvi i krvnim pripravcima. Slogan Svjetskog dana darivatelja ove godine je “Darujte krv, očuvajte život”. Poruka naglašava važnost darivatelja krvi u očuvanju života i ozdravljenju te je globalni poziv svim ljudima na redovito darivanje krvi i doprinos zdravlju.
Poseban fokus ovogodišnje kampanje bit će uloga mladih u osiguravanju sigurne opskrbe krvlju. U mnogim zemljama mladi su prednjačili u aktivnostima i inicijativama usmjerenima na postizanje sigurne opskrbe krvlju dobrovoljnim, neplaćenim darivanjem krvi. Mladi ljudi čine veliki dio populacije u mnogim zemljama i uglavnom su puni idealizma, entuzijazma i kreativnosti.
Ciljevi ovogodišnje kampanje su:
• zahvaliti se darivateljima krvi u svijetu i stvoriti širu svijest javnosti o potrebi redovitog,
neplaćenog darivanja krvi;
• promovirati vrijednosti darivanja krvi u jačanju solidarnosti i socijalne kohezije u zajednici;
• ohrabriti mlade da prihvate humanitarni poziv na darivanje krvi i motiviraju druge da učine
isto
• slaviti potencijal mladih kao partnera u promicanju zdravlja.

Pozivamo sve sugrađane da dođu u ponedjeljak 14. lipnja na Štros i prekontroliraju svoje zdravlje, a svim našim darivateljima krvi se zahvaljujemo na trudu, uloženom vremenu i velikom srcu i čestitamo im njihov veliki dan!
Dunja Vlašić