U pjesničkim dvorištima

Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom  poziva Vas na književni poetsko-glazbeni program “U pjesničkim dvorištima” u petak, 14. listopada u 19:30 sati u dvorište  restorana “K Lojzeku” u Jastrebarskom

Poeziju velikog hrvatskog pjesnika Drage Britvića predstavit će Đani Stipaničev uz klavirsku pratnju Berislava Antice, dramski umjetnici & gosti iznenađenja. Molimo Vas da svoj dolazak potvrdite najkasnije do četvrtka, 13. listopada 2022. na mail-adresu: matica.jaska@gmail.com. Jer je broj gledatelja je ograničen!
Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom po prvi puta organizira književni poetsko-glazbeni program “U pjesničkim dvorištima”, koji će ove godine biti posvećen velikom hrvatskom pjesniku Dragi Britviću. U lijepom ambijentu dvorišnog prostora legendarnog restorana “K Lojzeku” u centru Jastrebarskog, Britvićevu poeziju izvest će dramski umjetnici, a pjesme s njegovim stihovima popularni pjevač Đani Stipaničev uz klavirsku pratnju prof. Berislava Antice. Nastupit će i gosti iznenađenja, a svoje mjesto “u pjesničkom dvorištu” rezervirajte što prije jer je broj gledatelja ograničen!
Programom “U pjesničkim dvorištima” jaskanskom Ogranku Matice hrvatske cilj je s poezijom hrvatskih pjesnika upoznati publiku izvan dvorana i kazališta, na otvorenom, u dvorištima u kojima su pjesnici boravili i stvarali. Topla atmosfera dvorišta jaskanskog restorana “K Lojzeku” idealna je lokacija za početak “pjesničkih dvorišta”, a organizatorima je želja ovaj program dovesti i u druga jaskanska dvorišta idealna za izvođenje poezije i glazbe, ali i u jaskanske ulice koje su svoje ime dobile prema slavnim hrvatskim i jaskanskim pjesnicima.
Program “U pjesničkim dvorištima” održava se u suradnji s Kazalištem Škrabe, Centrom za kulturu Jastrebarsko i Turističkom zajednicom grada Jastrebarskog te uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačke županije i Društva hrvatskih književnika.

MH