U Jaski se okupili najbolji kvizaši

Nakon četiri mjeseca priprema i strepnje od mogućih vremenskih neprilika u subotu, 25.lipnja u parku na platou ispred Žitnice održan je JAQO, ekipni kviz na otvorenom

“Bjesomučna potraga za najtočnijim meteorološkim prognozama, međusobno tješenje i uvjeravanje da nam je nebo sklono, sve nas to nije spasilo od dva pljuska mitskih razmjera. Nismo se pokolebali, a onda se na nebu iznad Žitnice pojavila duga i održan je JAQO – Jaska Quiz Open”. opisuje nam strepnje organizatora Boris Gajić.

Natjecalo se 160 natjecatelja u 40 ekipa iz Jaske, Karlovca, Bjelovara, Zagreba, Požege, Zadra, Ivanić Grada , Samobora, Ozlja i Duga Rese.
Tradicionalno već nekoliko ljeta unazad jaskanski kvizaši organizirali su veća kviz događanja koja su kao sastavljači pitanja i voditelji “odrađivali” lovci s Potjere, no odaziv na ovogodišnje natjecanje je premašio sva očekivanja.

Ove godine su se Krešo Međeral Sučević i Mladen Vukorepa priključili kao natjecatelji sa svojim ekipama, a izuzetno smo ponosni što su se kao natjecatelji pojavili i Znalci s Milijunaša, Ivan Jurić i Bruno Kirinić, nositelj brončanog odličja sa III Svjetskog kviz prvenstva Krešimir Štimac Kira, Lovro Jurišić i Domagoj Pozderac  reprezentativci Hrvatske na posljednjoj Kviz Olimpijadi u Krakovu…..

Osamdeset pitanja su sastavili i vodili kviz Dražen Cukina iz Karlovca i Tomo Bleiziffer iz Požege.

Prve tri nagrade otišle su redom:
Vidim Jastreba, Zagreb – Mladen Vukorepa, Dražen Nemet, Borko Barić, Šime Gverić
KviZDe, Zadar – Lovro Jurišić, Roko Sven Surać, Ivan Jurić, Bruno Kirinić
Jaka reakcija, Zagreb – Lovro Marinović, Petar Ćosović, Stipe Vukšić, Fabijan Čorak.

Naročito nas je razveselila ekipa koja se skromno nazvala “Tri bedaka”, vjerojatno najmlađa ekipa na kvizu ikad kojima smo kao najmlađim natjecateljima udijelili nagradu sastavljenu od predmeta čiju svrhu će im vjerojatno morati dočarati mame i tate, bake i djedovi – audio i vizualne kazete, vintage stripove.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organizaciji događaja, Petri Masnec iz Turističke zajednice grada, sastavljačima pitanja, ekipi koja je odradila prijavu i registraciju natjecatelja, Ivanu Bakšiću na odličnoj tehničkoj podršci, i naravno, svim natjecateljima.  Do viđenja u Jaski 2023!

Sanja Gojšić