500 kuna više “pod jastuk” jaskanskih beba

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel odlučio je u 2022. godini podići naknade za opremu novorođenčadi. Tako će jaskanske bebe “pod jastuk” dobiti 500 kuna više nego lani.

Konkretno će ove naknade sad iznositi 3 tisuće kuna za prvo i drugo te 7 tisuća kuna za treće i svako drugo dijete, umjesto dosadašnjih 2,5 tisuće i 6,5 tisuća kuna.
-Od srca želim dobrodošlicu svakoj novoj bebi u naš grad kojoj se svi veselimo. Podizanjem naknada nastojat ćemo olakšati roditeljima kojima su prvi dani, iako najslađi, svakako i najzahtjevniji. Djevojčicama i dječacima želim sretne i nasmijane dane djetinjstva, a njihovim roditeljima što manje briga i neprospavanih noći, ističe gradonačelnik Zvonimir Novosel.
Važno je napomenuti kako Grad Jastrebarsko izlazi u susret mladim obiteljima pa je uvjet za ostvarivanje prava na naknadu da su u Jaski prijavljeni tek 6 mjeseci, dok je u drugim sredinama slučaj i po nekoliko godina. Jedna je to od mjera kojima se nastoje omogućiti što bolji uvjeti za svaku obitelj, ali i privući nove stanovnike u naš grad, a u nju je do sad uloženo gotovo 8 milijuna kuna. Spomenimo i kako Grad kontinuirano ulaže u podizanje kvalitete predškolskog odgoja pa će u ovoj godini za Dječji vrtić Radost koji polaze šestotinjak mališana izdvojiti više od 11 milijuna kuna. U tijeku je priprema dokumentacije za izgradnju novog vrtića na Sajmištu kako bi se taj projekt prijavio na natječaje u najavi.
Spomenimo i kako je iznos za sufinanciranje djelatnosti dadilja uvećan za 100%, pa tako umjesto dosadašnjih 500, sada iznosi 1.000 kuna po djetetu.
P.A.