45 godina Nogometnog saveza Jastrebarsko


Protekli petak, 17. prosinca Nogometni savez Jastrebarsko obilježio 45 godina neprekidnog rada i djelovanja.


Nogometni savez Jastrebarsko najstarija je nogometna organizacija unutar Nogometnog saveza Zagrebačke županije koja neprekidno djeluje od 1976. godine i okuplja sve nogometne klubove jaskanskog kraja. Na prigodnoj svečanosti u sali Rubin na Gornjoj Reki okupili su se nogometni djelatnici Nogometnog saveza Jastrebarsko i njihovi gosti, među kojima i dopredsjednik HNS-a i predsjednik Nogometnog saveza Zagrebačke županije Nenad Črnko sa svojim suradnicima, viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić, a bio je tu i jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

U svom pozdravnom govoru predsjednik Nogometnog Saveza Jastrebarsko Miljenko Pavlaković, podsjetio je na dugu i uspješnu povijest jaskanskog nogometa koja službeno datira iz 1925. osnivanjem nogometnog kluba u Jastrebarskom.Početkom 60. godina osnovana je prva Ljetna nogometna liga na našem području koja je trajala sedam godina, rekao je Miljenko Pavlaković, dodavši kako je70-tih godina prošlog stoljeća osnovan najveći broj klubova u jaskanskom kraju. Najdužu povijest ima NK Jaska, a najveći uspjeh postigao je NK Vinogradar zahvaljujući Ivanu Rubiniću, velikom nogometnom entuzijastu koji je velikim zalaganjem, trudom i vlastitim sredstvima omogućio da NK Vinogradar bude proglašen najuspješnijom amaterskom momčadi Hrvatske, osvajajući neprekidno nekoliko naslova 3. HNL Središte i brojne uspjehe u Kupu Hrvatske. Stoga će se iduće godine u znak zahvalnosti i u čast Ivana Rubinića, u Mladini igrati finale Kupa u svim kategorijama i to pod nazivom “Dani nogometa Ivan Rubinić”, rekao je ovom prilikom Miljenko Pavlaković.Predsjednik Nogometnog Saveza Zagrebačke županije Nenad Črnko, zahvalio je svim nogometnim djelatnicima jaskanskog kraja i obećao gradnju nogometnog terena s umjetnom travom u Jastrebarskom već iduće godine.

Nogometni savez Jastrebarsko ovom je prilikom pak dodijelio klubovima sportsku opremu u vrijednosti od preko 120 tisuća kuna.Proslava 45-te obljetnice bila je prilika da se zaslužnim pojedincima dodijele priznanja, koja su posmrtno dodijeljena i velikim legendama jaskanskog nogometa, Marijanu Bradviću i Bernardu Hüglu, te već spomenutom Ivanu Rubiniću.

Obilježavanje ove vrijedne obljetnice Nogometnog saveza Jastrebarsko svojim su nastupom uveličali braća Josip i Jurica Paljug uz pratnju na gitari Filipa Hlebića.
I.K.