25. Jaskanski polumaraton & 7. Memorijal Predraga Bošnjaka

Jubilarni 25. po redu Jaskanski polumaraton održat će se u nedjelju, 19. svibnja. Ujedno je to i sedmi memorijal kojim se trkači iz cijele Hrvatske i šire prisjećaju neprežaljenog Predraga Bošnjaka

Memorijalnu utrku organizira Atletski klub Jastreb 99, a održava se u sklopu 1. Hrvatske atletske cestovne lige. Start utrke  je u nedjelju 19. svibnja na Strossmayerovom  trgu u 9.00 sati, a trče se discipline polumaratona te utrke na deset i pet kilometara.
Ove godine polumaraton je tematski vezan uz vino i vinogradarstvo kao jedno od najvažnijih obilježja jaskanskog kraja stoga će polumaratonci u startnom paketu dobiti i bocu vina jednog od jaskanskih (plešivičkih) vinara. Sudjeluju vinari Robert Režek, Korak, Kurtalj, Podrum Mladina, Šember, Šoškić, Tomac, Braje, Dobra Berba, Griffin Ivančić, Jagunić i Kolarić Coletti. Pripremljene su i bogate nagrade za pobjednike, a novost ove godine je i zabavni program koji će se održati uz suorganizaciju Grada i TZ Jastrebarsko, a nastupa Bingo & gringo acoustic duo.
Uoči polumaratona, u petak, 17. svibnja s početkom u 17 sati u parku Erdödy u suradnji s OŠ Ljubo Babić organizira se i druga dječja cross utrka na kojoj će sudjelovati 3. i 4., 5. i 6. te 7. i 8. razredi.
Napominjemo kako će zbog održavanja utrke u nedjelju 19. svibnja na Trgu J.J.Strossmayera biti onemogućeno parkiranje. Isto tako, Trg će biti zatvoren za promet. Pozivamo građane na pojačan oprez tijekom održavanja manifestacije te strpljenje u prometu zbog prolaska sudionika utrke.

P.A.