Prva nagrada otišla u Žakanje

U odličnoj organizaciji udruge pučko pastirskih igara “Zelena livada”, u Volavju je u subotu, 13. travnja održana treća po redu kobasijada na kojoj je šampionsku titulu zasluženo odnio s osvojenim prvim i trećim mjestom Matija Gršić iz Žakanja

I jaskanski  kraj sada već ima tradicionalnu kobasijadu. Naime, protekle suboe u Volavju je održana treća po redu i veoma uspješna kobasijada na kojoj je ocjenjeno čak 103 uzorka.

Agilno vodstvo Zelene livade iz Volavja predvođeno predsjednikom udruge Mislavom Pinturićem i blagajnikom Lukom Cvetićem, nakon prve dvije organiziralo je i treću po redu kobasijadu na koju je pristigao veliki broj veoma kvalitetnih salama-kobasica, pa čak i iz daleke Rame u Hercegovini.


Po riječima predsjednika ocjenjivačke komisije profesora Ivice Kosa, članovi komisije nisu imali nimalo lak zadatak, a u odabiru najboljih odlučivale su samo male nijanse. Profesor Kos pripremio je za ovu u priliku i posebnu powerpoint prezentaciju u kojoj je prisutnim proizvođačima kobasica skrenuo pažnju na nedostatke ali i pohvalio dobre primjere, te istaknuo kako je možda vrijeme da i Jaska ima svoju salamu po uzoru na onu samoborsku.


Najboljom kobasicom 3. Kobasijade proglašena je salama Matije Gršića iz Žakanja kojem je uz prvo pripalo i treće mjesto. Naime, Matija je za ovogodišnju Kobasijadu pripremio četiri različita uzorka od kojih su dva osvojila najviše ocjene.

Drugo mjesto pripalo je Mihaelu Ivančiću.

Velike drvene skolke dobitnicima najviših priznanja uručio je jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

I.K.