130 građana obišlo dvorac prije obnove

Turističke ture koje su organizirane proteklog vikenda okupile su velik broj građana, točnije čak 75 u subotu i 55 u nedjelju

Pod vodstvom Damira Miljkovića, posjetitelji su čuli korisne informacije o perivoju dvorca Erdödy koji je upravo prošlog tjedna proglašen najljepšim parkom u Hrvatskoj, po mišljenju struke. Ušli su i sam atrij dvorca te, po posljednji put, zavirili među njegove zidove prije obnove koja kreće već ovog ljeta. Svoje je uspomene podijelio i Davorin Kopić, Jaskanac čija je obitelj uvelike vezana uz dvorac i njegovu prošlost.

Turističke ture organizirane su i sljedećeg vikenda, u subotu, 16. i nedjelju, 17. srpnja od 18 sati, a prijaviti se možete na info@jastrebarsko.hr.
Važno je napomenuti kako će zadržavanje biti vremenski ograničeno, a bit će osigurana i zaštitna oprema te će biti moguće razgledati atrij, bez uspinjanja u prostor same građevine.

Pogledajte i zabilježite dvorac po posljednji put prije no što zablista u novom sjaju, na ponos svih Jaskanaca. Sve fotografije možete dostaviti na e-mail: info@jastrebarsko.hr kako bi se one mogle koristiti na izložbi fotografija koja će biti organizirana.

Stvarajmo zajedno uspomene!

P.A.