“101 dalmatiner” osvojio Jasku

Nakon puno odgađanja zbog pandemije, nekoliko lockdowna i potresa, nova predstava Kazališta Škrabe i Kreativnog studija Zvrk “101 dalmatiner” napokon je zaigrala pred publikom!

Tri uspješne premijere održane su u Jastrebarskom u petak 25, subotu 26. i nedjelju 27. ožujka, a oduševljena publika i sretna lica brojnih glumica i glumaca dovoljan su razlog da ovu predstavu pogledate i VI!

Nova hit-predstava “101 dalmatiner” Nine Škrabea moći će se pogledati u Domu kulture Jastrebarsko u 19:30 sati ovaj vikend:
PETAK, 1. travnja 2022.
SUBOTA, 2. travnja 2022.
NEDJELJA, 3. travnja 2022.

Ulaznice za sve tri izvedbe po cijeni od 30 kuna mogu se od srijede, 30. ožujka, kupiti u Trgovini “Fifa” u Jastrebarskom ili rezervirati na mail kazaliste.skrabe@gmail.com (a preuzeti na ulazu u dvoranu od 18:30 h na dan predstave).

U predstavi nastupa 60-ak glumica i glumaca od 4 do 25 godina, a predvođeni su zlatnom kazališnom generacijom koja ove godine slavi 10 godina kontinuiranog rada u kazalištu. Mark Krcivoj, Niko Pavelić, Antun Penić Ivanko, Lovro Penić Ivanko, Dominik Sečen, Anamarija Škoc i Jana Valečić pojačani su “vjernim kazališnim mušketirima” Andrijom Ferkom, Dorianom Rodićem i Leonom Vlašićem te “kazališnim princezama” Tarom Terihaj, Tijom Tutić i Isabellom Covatta. U ulozi slavne Cruelle De Vil nastupaju Hena Pavičić, Antonia Šamija i Maja Žalac.


Ovo je deseta predstava koju je u posljednjih 10 godina pripremilo Kazalište Škrabe, a i iza scene je već iskusna i uigrana ekipa kazališnih stručnjaka i zaljubljenika. Uz autora teksta i umjetničkog voditelja Kazališta Ninu Škrabea te redateljicu Klementinu Škrabe, tu su kostimografkinja Maria Špikić, scenografkinja Ivana Strmečki Vučina, ton-majstor Dominik Sečen, majstori rasvjete Ivica i Krešimir Batušić, koreografkinje Ida Benčik i Tena Grabner, dizajnerica šminke Laura Vuksan, fotograf i snimatelj Matija Grgas, pomoćnica kostimografkinje Daniela Fabijanić Pavlaković, plesna asistentica Gabriela Medved Tadić, inspicijenti Margareta Škrabe i Tin Tutić…

Predstava je nastala u suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko. Igranjem ove predstave za građane i učenike osnovnih škola šireg jaskanskog područja, Zagreba i Zagrebačke županije želi se skrenuti pozornost na činjenicu da se u sklopu Veterinarske stanice Jastrebarsko nalazi Sklonište za životinje. U Skloništu trenutno borave 44 psa od 4 mjeseca do 12 godina starosti, a mogu se posjetiti od ponedjeljka do subote od 8 do 16 sati. Želja kazalištaraca je da ova životinjska, pseća predstava, potakne gledatelje da potraže svojeg najboljeg prijatelja u jaskanskom Skloništu za životinje te tako postanu dio ove kazališne pseće priče.


Treća premijera “Dalmatinera” održana je na Svjetski dan kazališta, 27. ožujka, pa su prije predstave glumci Anamaria Škoc, Niko Pavelić i Dorian Rodić, kako je to uobičajeno u kazalištima diljem svijeta, pročitali svjetsku i hrvatsku kazališnu poruku. Ovogodišnje poruke napisali su američki redatelj Peter Sellars i književnik Dubravko Jelačić Bužimski, prijatelj našeg Kazališta. Nakon predstave kazalištarci su pripremili iznenađenje svojem dragom domaćinu, ravnatelju Centra za kulturu Jastrebarsko Nikoli Fabijaniću, koji je prije nekoliko dana osvojio nagradu Porin za najbolji album klasične glazbe. Povodom Svjetskog dana kazališta “kazališna mama” Ivana Horvatić napravila je za sve male i velike glumice i glumce dalmatinersku tortu, a mala glumica Dora Pozderac pripremila je sa svojom mamom za sve kazalištarce prigodne poklončiće.

Prve tri izvedbe jaskanskog “101 dalmatinera” pogledali su i brojni uzvanici, među njima i kazališni redatelj Želimir Mesarić, dramski umjetnici Robert Kurbaša i Anđelko Petric, teatrologinja Sanja Nikčević, ravnateljica osnovne škole u Krašiću Helena Beketić, voditeljica Baletnog studija Jastrebarsko Svetlana Lukić, kazališna kritičarka Olga Vujović, legendarni jaskanski veterinar Dragutin Štetner, predsjednik Žumberačkih uskoka Milan Radić i mnogi drugi.

Realizaciju “101 dalmatinera” pomogli su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zagrebačka županija, Luxor informatički poslovi, Autoklub Jastrebarsko, Jamnica, GTP Šoštarić, Veterinarska stanica Jastrebarsko i Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom.

Redateljica predstave Klementina Škrabe poručuje: “Nadamo se da ćete nakon što pogledate naše “Dalmatinere” još više cijeniti i voljeti životinje u svojoj blizini, da ćete znati uživati u malim stvarima i da ćete (ako već niste) zaključiti kako zaista “nije u šoldima sve”.
Osigurajte svoje ulaznice za “101 dalmatinera” na vrijeme i vidimo se u Kazalištu!