“101 dalmatiner” i jaskansko Sklonište za pse

Kazalište Škrabe je u protekla dva tjedna šest puta odigralo svoju novu predstavu “101 dalmatiner” Nine Škrabea u kojoj su 42 lika životinje, a od toga 26 likova psi raznih pasmina

Predstava je već nakon prvih izvedbi postala hit, a do sada ju je vidjelo više od tisuću gledatelja. Jaskanski kazalištarci predstavom, između ostalog, žele pokazati da su životinje, a posebno psi, čovjekovi najbolji prijatelji. Istog su mišljenja i susretljivi djelatnici Veterinarske stanice Jastrebarsko na čelu s legendarnim doktorom za životinje Dragutinom Štetnerom, direktorom Stanice Nikolom Rošićem i voditeljicom Skloništa za životinje Mateom Tandarić.

Veterinarska stanica Jastrebarsko već se 70 godina brine o najboljim čovjekovim prijateljima – domaćim životinjama i kućnim ljubimcima.
Sklonište za životinje koje se nalazi u sklopu Veterinarske stanice na adresi Trešnjevka 61, Jastrebarsko, prvenstveno se brine o psima koji još nisu našli svojeg najboljeg prijatelja – čovjeka koji će za njih brinuti, a oni će mu to višestruko uzvratiti svojom ljubavlju i odanošću. Jer – “pas je jedino biće na svijetu koje te voli više od samog sebe.”
Trenutno u Skloništu u Jastrebarskom borave 44 psa od 4 mjeseca do 12 godina starosti, a mogu se posjetiti od ponedjeljka do subote (od 8 do 16 sati).

Uz stručnu pomoć djelatnika Stanice, na čelu s voditeljicom Skloništa Mateom Tandarić, svi koji žele mogu pogledati životinje koje tamo borave (uz pse, ima i umiljatih mačaka!) te se upoznati s njihovim karakteristikama i ponašanjem. Djelatnici jaskanske Veterinarske stanice rado će Vam pomoći kod izbora idealnog kućnog ljubimca za Vas i Vaše ukućane, a njihovi savjeti zlata vrijede jer svi ti psi su njihova (privremena) obitelj.
Sklonište može posjetiti svatko otvorena srca tko se želi podružiti s psima koji još nisu našli svojeg vlasnika te im pružiti malo ljubavi i pažnje. Četiri djelatnice Skloništa svakodnevno se iznova uvjeravaju kako tim psima svaki pogled ili dodir znače jako puno.
Za bilo kakve informacije možete posjetiti Facebook stranicu na kojoj se objavljuju fotografije životinja koje možete udomiti iz Skloništa: https://www.facebook.com/VSJastrebarsko/, nazvati brojeve 01-6281085 ili 01-6281396, posjetiti Sklonište te tako postati dio njihove (i naše) pseće priče.
Brojni glumački, plesački i pjevački ansambl predstave “101 dalmatiner” uzima kratki zasluženi odmor. Novu hit-predstavu Kazališta Škrabe moći ćete uskoro ponovno pogledati u Jastrebarskom, a nadamo se i na gostovanjima izvan našeg grada. Kako će predstavu u Jasku doći pogledati i učenici škola izvan Jastrebarskog, želja je kazalištaraca upoznati ih s djelovanjem Veterinarske stanice i Skloništa za pse. Među mladim glumcima i kazališnim gledateljima sigurno se kriju i budući vlasnici pasa, a možda i vrijedni doktori za životinje!