Večer Sonje Zubović – poezija, glazba i ljubav

25.11.2019. U petak, 22. studenog Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom u Glazbenoj školi Jastrebarsko organizirao je izuzetno uspješnu Večer Sonje Zubović

Aktivna članica Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom, ugledna zagrebačka književnica Sonja Zubović, nedavno je iz ruku predsjednice Slavenske akademije za književnost i umjetnost Elke Nyagolove primila iskaznicu i postala članica te prestižne Akademije. To je bio odličan povod da se grad u kojem je Sonja provela djetinjstvo i mladost, Jastrebarsko, bolje upozna s djelatnošću ove vrijedne književnice i pjesnikinje, osnivačice Umjetničke organizacije Tekston i voditeljice hvaljenih projekata "Poezija to-go" i "Poezija u gradu".

Sonji je njezin voljeni grad u petak iskazao toplu dobrodošlicu i svu svoju ljubav. Velika dvorana Glazbene škole, ispunjena brojnim posjetiteljima, s oduševljenjem je pozdravila sve koji su govorili o Sonjinom radu i značenju u hrvatskom pjesništvu i književnosti. Bili su to gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel, tajnica Društva hrvatskih književnika i pjesnikinja Ružica Cindori, renomirani književnik i u svijetu najizvođeniji hrvatski dramatičar Miro Gavran te umjetnički voditelj Kazališta Škrabe i najizvođeniji histrionski autor Nino Škrabe. Sa Sonjinim stihovima prisutne su upoznali dramska umjetnica Mladena Gavran, sama autorica Sonja Zubović, mladi glumci Kazališta Škrabe Isabella Covatta, Ela Vukić, Tara Terihaj, Tia Tutić, Klara Fratrić i Jakov Hrvoje Žebec te popularni dramski umjetnik Robert Kurbaša, kojem se Jaska toliko svidjela da je odmah postao članom jaskanskog Ogranka Matice hrvatske te započeo dogovore o suradnji s Kazalištem Škrabe.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Ansambl "Sudar Beat" pod umjetničkim vodstvom Gorana Goršea, Gradsko pjevačko društvo "Javor" pod ravnanjem Elizabete Skobe te profesorice Glazbene škole Jastrebarsko, Iva Barač (violina) i Elizabeta Skobe (glasovir).
Na kraju programa Sonja Zubović, vidno ganuta i razdragana, zahvalila je svim izvođačima, gostima i posjetiteljima te još jednom iskazala svoju iskrenu ljubav prema našem Jastrebgradu, gradu svojeg djetinjstva i mladosti.

Večer Sonje Zubović održala se u sklopu projekta za poticanje čitanja i pisanja "Vrelo zavičaja" u suradnji s Kreativnim studijem Zvrk, Kazalištem Škrabe i Glazbenom školom Jastrebarsko, uz potporu Zagrebačke županije, Društva hrvatskih književnika i Grada Jastrebarskog.

Svi prisutni su se nakon službenog dijela programa nastavili družiti u opuštenoj atmosferi, uz želju da ovakvih književnih večeri i ovakvih programa u Jastrebarskom bude što više.

MH

TAGOVI | Ogranak Matice hrvatske Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!