Vatrogasci na ispomoći sugrađanima i Stožeru civilne zaštite

21.04.2020. Vatrogasci već 30 dana na ispomoći svojim sugrađanima i Stožeru civilne zaštite u borbi protiv širenja koronavirusa

Kao operativne snage sustava civilne zaštite vatrogasne postrojbe članice Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog od 21. ožujka 2020. godine odradile su veliki broj aktivnosti provodeći nadzor nad mjerama koje je donio nacionalni i gradski stožer civilne zaštite, a svojim sugrađanima na usluzi su i kao ispomoć gradskom društvu Crvenog križa u dostavi potrepština starijem stanovništvu, te Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a Republike Hrvatske u centralnom skladištu u Jastrebarskom.

U 30 dana otkada su započeli s aktivnostima 23 vatrogasne postrojbe VZG Jastrebarskog odradile su ukupno 691 aktivnost u kojima je sudjelovao 1321 vatrogasac. Utrošeno je 1768 radnih sati, a vatrogasnim vozilima prijeđeno je 13561 kilometar.
Osim aktivnosti vezanih uz borbu protiv koronavirusa vatrogasne postrojbe u tom razdoblju uspješno su odradile i 17 vatrogasnih intervencija, i to 7 požara otvorenog prostora, 6 tehničkih intervencija i 4 požara na objektima.

Vatrogasne snage koje čine dobrovoljni vatrogasci i tijekom ove krizne situacije dokazali su da su kao operativna snaga sustava civilne zaštite stožerni element kriznog upravljanja u gradu Jastrebarskom.
Ovim putem zahvaljujemo svim vatrogascima koji svakodnevno izvršavaju zadaće s velikom motivacijom, sa željom da što prije zajedno sa građanima i ostalim sastavnicama civilne zaštite pobijede u obrani od širenja koronavirusa.

Vedran Boričević, zapovjednik VZG Jastrebarsko

TAGOVI | VZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!