Vatrogasci apeliraju na građane!

07.04.2020. Budite odgovorni i savjesni – suzdržite se od paljenja korova na otvorenim prostorima

Osim prevencije širenja koronavirusa vatrogasci Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog svakodnevno sudjeluju na različitim vrstama intervencija, te svoje operativne aktivnosti provode s pojačanim mjerama zaštite.
Tako su vatrogasci u razdoblju od 31.3.- 7.4.2020. sudjelovali na sljedećim intervencijama:
31.3.2020. tehnička intervencija na objektu Cvetkoviću. Na intervenciju izašla vatrogasna postrojba DVD-a Cvetković sa 2 vatrogasna vozila i 16 vatrogasaca.
1.4.2020. Požar objekta u drvnoj industriji „ Drvoproizvod“. Na intervenciju izašle dvije vatrogasne postrojbe: DVD Jastrebarsko sa vatrogasnim vozilom za gašenje požara, autocisternom, kombi vozilom i 8 vatrogasaca, te DVD Cvetković sa vatrogasnim vozilom za gašenje požara, kombi vozilom i 15 vatrogasaca
4.4.2020. tehnička intervencija na objektu, sanacija krova, urušenog dimnjaka, crijepova i drugog materjala u samostanu Jastrebarsko – intervenciju odradila vatrogasna postrojba DVD-a Jastrebarskog sa dva vatrogasna vozila i 9 vatrogasaca.
4.4.2020. požar otvorenog prostora u mjesta Pesak kod Guci Draganićkih. Na intervenciju izašla vatrogasna postrojba DVD-a Guci sa vatrogasnim vozilom i 6 vatrogasaca, te vatrogasna postrojba DVD-a Jastrebarskog sa dva vatrogasna vozila i 8 vatrogasaca.

6.4.2020. tehnička intervencija na objektu saniranje urušenog dimnjaka u Jastrebrskom. Na intervenciji sudjelovala vatrogasna postrojba DVD-a Jastrebarsko sa navalnim vozilom i 3 vatrogasca.
6.4.2020. požar otvorenog prostora u naselju Breznik Plešivički. Na intervenciji sudjelovala vatrogasna postrojba DVD-a Donji Desinec sa navalnim i zapovjednim vozilom, te 7 vatrogasaca.
7.4.2020. Požar otvorenog prostora koji se širio prema objektu u naselju Brezari. Požar su ugasili vatrogasci DVD-a Petrovina sa navalnim vozilom i 6 vatrogasaca.
Kako bi izbjegli izlaske na intervencije požara otvorenog prostora kojih je ovih dana u sve većem broju, molimo vas da se suzdržite od paljenja korova na svojim poljoprivrednim zemljištima i svim drugim otvorenim prostorima. Nepotrebnnim izlascima na gašenja požara otvorenog prostora dodatno se opterećuje vatrogasni sustav i ugrožavaju vatrogasci, koji u ovoj ozbiljnoj situaciji neprekidno rade i stoje na raspolaganju Stožeru civilne zaštite Zagrebačke županije i Stožeru civilne zaštite Grada Jastrebarskog, kao i svim građanima Grada Jastrebarsko.

Kao operativna snaga sustava civilne zaštite aktivno sudjelujemo u provođenju svih zadaća u ovoj izazovnoj situaciji i vatrogasci stoje na raspolaganju svima kojima je potrebna bilo kakva pomoć.
Zato budite odgovorni i savjesni – SUZDRŽITE SE OD PALJENJA KOROVA NA OTVORENIM PROSTORIMA!!!
Goran Dikšić

TAGOVI | VZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!