Tradicionalno postrojavanje jaskanskih dragovoljca u Vranov Dolu

17.08.2020. Odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima obilježena je 29. obljetnica od prvog postrojavanja 61. bojne Zbora narodne garde Republike Hrvatske u kamenolomu Vranov Dol


Svečano postrojavanje dragovoljaca iz cijelog jaskanskog kraja prisjetilo nas je na dane zajedništva, ljubavi i borbe za svoj dom i za domovinu Hrvatsku. Zbog epidemioloških mjera stožera Civilne zaštite ove je godine na postrojavanju bio manji broj pripadnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata, pripadnika 61. bojne Zbora narodne garde, 140. brigade i 140. pukovnije Hrvatske vojske i policije.

Svečanosti su već tradicionalno  prisustvovali predstavnici susjednih općina, političkih stranaka, Grada Jastrebarskog, te general Marko Lukić. Braniteljima se najprije obratio zapovjednik 2. satnije 61. bojne Marijan Kurtalj, koji je veoma opširno govorio o počecima otpora agresoru u jaskanskom kraju, te ratnom putu 61. bojne.

Potom je branitelje pozdravio i Ivan Penić, načelnik kriznog stožera tadašnje općine Jastrebarsko, da bi zatim u ime gradonačelnika grada Jastrebarskog, Zvonimira Novosela, prisutne branitelje pozdravio i zahvalio im za sve što su učinili njegov zamjenik Stipe Bučar. Bučar je ovom prilikom  poručio kako su sloga i zajedništvo jedini ključ uspjeha i boljoj budućnosti svih građana Republike Hrvatske. 

Na kraju svečanosti položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježje u čast poginulih i preminulih branitelja.

I.K.

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!