Prijateljstvo nitima Božjim vezano

14.10.2010. Premijera dokumentarnog filma o Zlatku Sudcu i u Jastrebarskom

Premijera filma u jaskanskoj kino dvorani

Prijateljstvo nitima Božjim vezano

Nakon brojnih hrvatskih gradova, 14. listopada i Jaskanci su imali priliku pogledati dokumentarni film Jakova Sedlara "Prijateljstvo- nitima Božjim povezano". Priča je to o Ivanu Puljiću, dugogodišnjem suradniku i prijatelju velečasnog Zlatka Sudca. Jaskanska kino dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta i, ono što je najvažnije, nabijena pozitivnom energijom i svečanom atmosferom koju su najprije zagrijali Jaskanci. Nino Škrabe koji je svjedočio o svojoj vjeri i prijateljstvu s Jakovom Sedlarom i Zlatkom Sudcem, te Franjo Kuhar koji je recitirao stihove Nikole Šopa. O samom filmu govorio je njegov redatelj Jakov Sedlar koji je i ovom prilikom protestirao protiv ovog divljeg vremena u kojem se iznose neistine o velečasnom Sudcu. O djelovanju Zlatka Sudca  govorio je i odvjetnik Bosiljko Mišetić. 

Nakon filma, dirnutoj publici posebno emocionalno obratio se Zlatko Sudac, govoreći o potrebi prijateljstva i ljubavi u današnjem svijetu, tako da i nije bilo osobe koja je uspjela zadržati suze u očima. Na samom kraju, velečasni Sudac i njegov prijatelj Ivan Puljić oprostili su se pjesmom od svojih domaćina i prijatelja.

Zlatko Sudac i Ivan Puljić

Treba na kraju reći da je ovu prekrasnu večer Jaskancima organizirala Udruga policije branitelja Jastrebarsko i njezin predsjednik Ivan Hodak koji je veliki prijatelj i poklonik Zlatka Sudca i inicijator izgradnje Spomenika domovini u Jastrebarskom, kojeg je idejno osmislio sam Zlatko Sudac.

TAGOVI | Ivan Hodak | Ivan Puljić | Nino Škrabe | Zlatko Sudac

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!