Predstavljena knjiga "Liječnici jaskanskog kraja"

17.12.2019. U utorak, 10. prosinca u prepunoj dvorani Glazbene škole Jastrebarsko svečano je predstavljena knjiga "Liječnici jaskanskog kraja" ugledne jaskanske liječnice, doktorice Dunje Čop

Knjigu je objavio jaskanski Ogranak Matice hrvatske u suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko. U ime Grada Jastrebarskog prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat. O knjizi i njezinoj autorici govorili su vrlo toplo i pohvalno voditelj jaskanske ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije dr. Velimir Budinšćak, ugledni liječnik i voditelj Poliklinike za ginekologiju i radiologiju u Donjoj Zdenčini dr. Marijan Lencur, renomirani jaskanski pravnik i društveni djelatnik Nikola Žunac te urednik knjige prof. Nino Škrabe. Na kraju se nazočnima vidno ganuta i radosna obratila i autorica knjige dr. Dunja Čop.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su Gradsko pjevačko društvo "Javor" pod ravnanjem prof. Elizabete Skobe i ravnatelja Glazbene škole prof. Dragutina Fabijanića, Kvartet saksofona Glazbene škole Jastrebarsko (učenici prof. Gorana Jurkovića: Petra Borković, Veronika Hodak, Bruna Fabijanić i Mihael Kufrin), violinistica Ana Paula Lovretin, profesorice Glazbene škole flautistica Iva Zbožinek i pijanistica Elizabeta Skobe te prvak Kazališta Škrabe Dean Skok.
Kroz program je vodila Klementina Škrabe, predsjednica jaskanskog Ogranka Matice hrvatske, koji je u devet godina djelovanja sudjelovao u objavljivanju 14 knjiga i organizirao više od 200 događanja te je proglašen najuspješnijim Matičinim Ogrankom u Zagrebačkoj županiji.

Među brojnim posjetiteljima našli su se i mnogi junaci iz objavljene knjige, liječnici različitih naraštaja, koji su svojim djelovanjem za sva vremena zadužili naš grad i kraj. Svi su oni s iskrenim oduševljenjem pozdravili izdavanje jedinstvene knjige "Liječnici jaskanskog kraja" Dunje Čop koja na više od 320 stranica donosi životopise brojnih liječnica i liječnika koji su ostavili neizbrisiv trag u zdravstvenoj zaštiti našeg zavičaja, u prošlosti i sadašnjosti, od Kupe do Svete Gere, ali i u povijesti hrvatskog zdravstva.

"Liječnike jaskanskog kraja" uredio je Nino Škrabe, grafički oblikovala Kristina Cvitanović, lektorirala i korigirala Margareta Škrabe, a autor slike na naslovnici je dr. Josip Rubes. Knjigu možete nabaviti u Foto atelieru Jaska, Franje Tuđmana 29.

MH
foto: Matija Grgas

TAGOVI | Ogranak Matice hrvatske Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!