Ne poštuje se zabrana spaljivanja korova

27.04.2020. Požar otvorenog prostora u Vlaškovcu proširio se na objekt koji je izgorio, a sve to uslijed zabrane spaljivanja korova


U subotu 25. travnja u 16:59 sati zaprimljena je dojava o požaru objekta u Vlaškovcu. Odmah po dojavi na intervenciju je izašla nadležna primarna vatrogasna postrojba DVD-a Plešivice s tri vatrogasna vozila i 15 vatrogasaca. Prilikom dolaska na mjesto intervencije vatrogasci su zatekli požar stare napuštene kuće u razbuktaloj fazi u kojoj srećom nema stanara. Požar je ugašen za nepunih sat vremena, a zanimljiva je činjenica da je navedeni požar uzrokovan nesmotrenim spaljivanjem korova na otvorenom prostoru unatoč zabrani spaljivanja koju je donio Stožer civilne zaštite Grada Jastrebarskog u utorak 21. travnja 2020. godine.

Uz vatrogasce na teren su izašli i djelatnici Policijske postaje Jastrebarsko koji su izvršili očevid i utvrdili uzrok ovog požara.
Srećom ovog puta nije bilo unesrećenih osoba, a materijalna šteta utvrđena će svakako biti nakon izvršenog očevida.
Za vatrogasce ovo je još jedna nepotrebna intervencija, prilikom koje nadamo se u ovoj situaciji nitko nije zaražen koronavirusom, a trošak izlaska na intervenciju iznosi 4.530,00 kuna.

Goran Dikšić

TAGOVI | VZG Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!