Misno slavlje u Tihočaju

11.08.2014. U povodu blagdana Velike Gospe jučer je u Tihočaju služena sveta misa za brojne vjernike, hodočasnike, planinare, bicikliste i konjanike koji su za ovu prigodu posjetili najsjevernije jaskansko naselje

I ove godine je u Tihočaju, najsjeverniem naselju našeg kraja, služenjem svete mise u prisustvu mnoštva vjernika proslavljen blagdan Velike Gospe.

Više od dvjesto hodočasnika, planinara, biciklista, čak i konjanika, te domaćih ljudi koji potječu iz tog kraja i njihovih gostiju, među kojima je bio i zamjenik jaskanskog gradonačelnika Stipe Bučar, okupilo se kod Križa na ulazu u selo da bi sudjelovali u svečanom misnom slavlju.

Nastavak je to tradicije koja je započeta 2003. godine, od kada se svake godine u nedjelju prije samog blagdana Velike Gospe održava svečana misa na otvorenom, ali i od kada je zamjetna obnova starih kuća u tom gotovo napuštenom naselju. Jučerašnju misu predvodio je župnik slavetićke i svetojanske župe Josip Gonan, zahvalivši na kraju svima koji su pripomogli u organiziranju ovogodišnjeg misnog slavlja.

Proslava se po završetku Svete mise, zahvaljujući lijepom vremenu, preselila u uređena dvorišta, okućnice i livade tog prekrasnog kraja, te uz domaću hranu, piće i glazbu potrajala je do večernjih sati. 

TAGOVI | Blagdan Velike Gospe | Tihočaj

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!