Jambrovići ipak sele u novi privremeni dom

14.01.2021. Obitelj Špigelski, u suradnji s Gradom Jastrebarsko, ustupila je na korištenje kuću, garažu i gospodarske objekte u Dragi Svetojanskoj obitelji Jambrović, čija je kuća nedugo teško stradala u potresu

Obitelj Jambrović nekretninu će bez naknade moći koristiti do obnove njihove kuće odnosno trajnog rješavanja stambenog pitanja.
Podsjetimo, kuća obitelji Jambrović iz Drage Svetojanske teško je stradala u nedavnom potresu te je kao takva postala neuporabljiva za stanovanje. U svrhu pomoći svojim unesrećenim sugrađanima, Grad Jastrebarsko je ovoj jaskanskoj obitelji već ranije ponudio nekoliko privremenih rješenja, o čemu smo pisali ovdje. U međuvremenu, uzimajući u obzir potrebe unesrećene obitelji, Grad Jastrebarsko je stupio u kontakt i s obitelji Špigelski koja posjeduje nekretninu u istom naselju, a koja je velikodušno ponudila svoju kuću i gospodarske zgrade na korištenje obitelji Jambrović. Tim činom pronađeno je zadovoljavajuće rješenje za obitelj Jambrović, koja je danas u Uredu gradonačelnika potpisala Ugovor o korištenju nekretnine sa davateljem, gosp. Nikolom Špigelskim. Kuća je već sada spremna za useljenje, a u narednim danima obitelji će u selidbi pomoći komunalne službe Grada Jastrebarskog. Gospođa i gospodin Jambrović ovom su se prilikom zahvalili gosp. Špigelskom i gradonačelniku Novoselu na svim poduzetim radnjama.
-Drago mi je što smo postigli kompromis i barem privremeno riješili pitanje stambenog zbrinjavanja obitelji Jambrović. Od srca zahvaljujem obitelji Špigelski na ovom velikom humanitarnom činu. Posebno me veseli činjenica da će ova obitelj uskoro biti na toplom i sigurnom mjestu, sve dok se ponovno ne vrate na svoje, u svoj dom. Grad će pomoći obitelji da to bude što prije, poručio je gradonačelnik, Zvonimir Novosel.

GJ

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!