Grad stipendira ukupno 44 jaskanska učenika i studenta

11.12.2020. Jaskanski gradonačelnik Zvonimira Novosela primio je predstavnike stipendista Grada koji su se ovom prilikom, u ime svih kolegica i kolega, zahvalili Gradu i gradonačelniku na podršci kroz njihovo školovanje

Ulaganje u mladost i obrazovanje, ulaganje je u budućnost. Upravo je ta činjenica nit vodilja u radu gradske uprave, a zbog čega danas, s ponosom možemo istaknuti kako Jastrebarsko ima čak 44 stipendista, rekao je prilikom prijema gradonačelnik Novosel.
-U 2002. godini Grad je za svega nekoliko stipendista izdvajao oko 50 tisuća kuna, a iz godine u godinu ta sredstva u Proračunu povećali smo za 8 puta, odnosno na 400 tisuća kuna. Do sada, za tu je namjenu izdvojeno više od 4 milijuna kuna. Nadam se kako ova financijska pomoć olakšava školovanje našim stipendistima, a isto tako nadam se da im je stipendija ujedno i poticaj da nastave ostvarivati dobre rezultate i nizati uspjehe, naglasio je ovom prilikom gradonačelnik Novosel.

U školskoj/akademskoj godini 2020./2021. Grad Jastrebarsko tako će stipendirati ukupno 44 učenika i studenta sa područja grada Jastrebarskog. Učeničke i studentske stipendije ove se godine dodjeljuju u dvije kategorije i to: prema kriteriju izvrsnosti i prema socijalnom kriteriju. Od 10 novih studentskih stipendija, 4 stipendije su dodijeljene prema kriteriju izvrsnosti, a 6 stipendija prema socijalnom kriteriju. Od 13 novih stipendija za učenike, 5 stipendija je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, a 8 prema socijalnom kriteriju. Također, 9 učenika i 12 studenata nastavlja stipendiranje.
Ugovori stipendistima Grada Jastrebarskog proteklih su godina uručivani prilikom Svečane sjednice Gradskog vijeća, no ove godine sjednica nije održana zbog epidemiološke situacije. Upravo zato, upriličen je prijem kod gradonačelnika, uz poštivanje epidemioloških uvjeta, a prilikom kojeg su predstavnici jaskanskih stipendista u svojim obraćanjima istaknuli kako se rad i trud na kraju uvijek isplati te se u ime svojih kolegica i kolega zahvalili Gradu na podršci svih ovih godina.
Na kraju, napomenimo i to da Grad Jastrebarsko stipendira i 2 studenta sa područja grada Vukovara.

GJ

TAGOVI | Grad Jastrebarsko

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!