Blagdan Velike Gospe u Volavju

15.08.2020. Blagdan svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije svečano je danas proslavljen u marijanskom svetištu u Volavju

Blagdan Velike Gospe u marijanskom svetištu u Volavju proslavio je  veliki broj vjernika iz cijelog jaskanskog kraja. Najsvečanije je bilo na misi u 11 sati, kada je već po tradiciji održana velika procesija od zdenca u centru Volavja, do crkve Majke Božje Volavske.


Centralnu misu u 11 sati predvodio je vlč. Ivica Cujzek, prefekt u Nadbiskupijskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu, zajedno s vlč. Ivanom Bingulom i naravno domaćinom, vlč. Gojislavom Kovačićem.

U procesiji već tradicionalno sudjeluju i članovi puhačkog orkestra DVD-a Petrovina, a među brojnim vjernicima bio je i zamjenik jaskanskog gradonačelnika Stipe Bučar.

Na ovaj dan u Volavju se održava i pučko proštenje s licitarima i štandovima s raznolikom ponudom. Vatrogasci Volavja za svoje sumještane i goste pripremili su pak tradicionalnu kotlovinu kojom se neki počaste na proštenju, a drugi je pak odnose kući.

I.K.

TAGOVI | Svetište Majke Božje Volavske

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!