25 godina svećenstva prečasnog Rožankovića

04.07.2016. Velikim euharistijskim slavljem jučer je u crkvi sv. Nikole u Jastrebarskom proslavljena 25. godišnjica svećenstva župnika i dekana Jaskanskog dekanata prečasnog Stjepana Rožankovića

Svetoj misi prisustvovali su brojni vjernici jaskanske župe, među kojima su bili i gradonačelnik Zvonimir Novosel te njegovi zamjenici Stipe Bučar i Domagoj Šlat, kako bi svi zajedno proslavili 25 godina svećeničkog služenja prečasnog Rožankovića, od kojih je petnaest godina župnik u Jastrebarskom.

Za ovu priliku u Jastrebarsko su došli i monsinjori,  braća Josip i Stjepan Baloban, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa mr. Anđelko Košćak, te svećenici Jaskanskog dekanata, a nadahnutu propovijed održao je mladi svećenik Jaskanac vlč. Ivan Bingula, koji je svoju mladu misu služio prije tri godine u ovoj istoj župi.

 Ovim povodom prečasni Rožanković primio je brojne čestitke i poklone. Prvi mu je čestitao i uputio riječi zahvale gradonačelnik Zvonimir  Novosel, koji je župniku i dekanu Rožankoviću poklonio srebrnu medalju "Jastrebarsko", autorski rad akademskog kipara Damira Mataušića, a župnik Rožanković iskoristio je priliku te zahvalio gradonačelniku na vrlo dobroj suradnji sa župom svih ovih godina.

Potom su mu čestitali njegovi najbliži suradnici, članovi pastoralnog i ekonomskog vijeća župe, članovi pjevačkog zbora, mladi župe, te njegovi ministranti na koje je vlč. Rožanković posebno ponosan.

Na kraju uslijedila je i čestitka kapelana Tomice Božićeka koji je bio i glavni organizator ove prekrasne svečanosti.

Dirnut govorima i prigodnim poklonima prečasni Rožanković zahvalio je svima na lijepim riječima i zamolio dragog Boga da ga i dalje vodi na njegovom svećeničkom putu.

Stjepan Rožanković zaređen je za svećenika 1991. godine, a u Jastrebarsko je došao 2001. od kada služi jaskanskim vjernicima, pomaže potrebitima, radi na dobrobit cijele društvene zajednice te nesebično vodi brigu o duhovnim potrebama župljana.
I.Krčelić

TAGOVI | Župa sv. Nikole biskupa Jastrebarsko

Marketing

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!