Višnja Polojac-vilinska senzibilnost, dobrota i ljepota

23.04.2020. U ovo vrijeme dok kazališne dvorane moraju biti prazne, odlučili smo Vam predstaviti glumice, glumce i suradnike našeg kazališta

Višnja kao Snježna Kraljica u garderobi prije početka predstave "Velika tajna Sherlocka Holmesa" (2016)

Višnja Polojac stigla je u Kazalište Škrabe već kao iskusna glumica, s brojnim nastupima u predstavama karlovačkog Zorin doma. Dolazak Karlovčanki Višnje Polojac i Jasmine Mihalić početkom 2016. godine predstavljao je veliko osvježenje i pojačanje za naš tada pretežno mladi ansambl, a Višnjin ostanak u našem kazalištu sve do danas ispunjava nas zadovoljstvom i ponosom jer to ujedno znači da je ta darovita i simpatična djevojka postala omiljena i nezamjenjiva članica naše velike jaskanske kazališne obitelji. 

Višnja kao Francika u "Oko jedne hiže" (2018)

Svojim izgledom, nesvakidašnjom toplinom i urođenom senzibilnošću Višnja Polojac preodređena je za uloge dobrih vila i lijepih kraljevni iz bajki, a od životnih (i kazališnih) grubosti umješno se brani osebujnim humorom i neodoljivim, istovremeno sjetnim i obješenjačkim osmijehom. U predstavi "Velika tajna Sherlocka Holmesa" igrala je Snježnu Kraljicu i Mary Hudson, a sve te svoje vrline Višnja je maestralno iskazala i ulogom majke Francike u predstavi "Oko jedne hiže". U novoj predstavi "Robin Hood" vidjet ćemo je, nadamo se uskoro, u ulozi djeve Marion. A sada će Vam se Višnja sama predstaviti…

Višnja (u crvenom) u predstavi "Noć u gostima" (2009) Dramskog studija kazališta Zorin dom
04 Višnja u predstavi karlovačkog Kazališta sjena na nastupu u sklopu proslave Dana Grada Karlovca 2018.

Datum rođenja i mjesto stanovanja?
VIŠNJA: Rođena sam 3. lipnja 1987. i živim u Karlovcu.
Sve predstave u kojima si do sada igrala?
VIŠNJA: Ne sjećam se baš svih predstava pa ću nabrojati neke: u Dramskom studio kazališta Zorin dom "Vodnik pobjednik", "Veliki bal", "Audicija za Juliju Capuleti", "Kafka kukac Karlovac", "Noć s gostima", zatim u Kazalištu sjena "Slike s izložbe" i "Karneval životinja" te u Kazalištu Škrabe "Velika tajna Sherlocka Holmesa" i "Oko jedne hiže".
Kad si se počela baviti kazalištem i zašto?
VIŠNJA: U kazalište sam došla davne 2001. godine jer sam čula da se tamo stvaraju čuda i da možeš biti što god poželiš, a sve to što tamo stvoriš možeš nekome i pokazati.
Čime se baviš osim kazalištem?
VIŠNJA: Osim kazalištem, bavim se plesom i radim u računovodstvu.
Što radiš u slobodno vrijeme?
VIŠNJA: U slobodno vrijeme gledam predstave i filmove, vozim bicikl, čitam knjige i maštam.
Tvoj najdraži film, glumica, glumac i redatelj?
VIŠNJA: Film – nemam najdraži, ima ih dosta koji su me na ovaj ili onaj način zaintrigirali, a tako je i s glumcima i redateljima.
Najdraža kazališna predstava i zašto?
VIŠNJA: "Oko jedne hiže". Jasno je i zašto.

S Florijanom Skokom u "Velikoj tajni Sherlocka Holmesa" (2016)

Tvoja najdraža uloga i zašto?
VIŠNJA: Najdraža uloga... hm... pa s obzirom da mi je svaka uloga bila nešto novo, neki novi izazov, neću posebno izdvajati nijednu, trag u srcu su ipak ostavile sve.
Najdraža vrsta glazbe i glazbeni izvođači?
VIŠNJA: Najdraža glazba kod mene ovisi o raspoloženju, tako da se tu mogu naći sve moguće vrste, ali mogu reći da se u zadnje vrijeme stalno negdje u pozadini vrti Azra.
Koji su tvoji glumački uzori?
VIŠNJA: Glumački uzori su mi ljudi koji dobro glume.
Voliš li čitati knjige? Najdraža knjiga?
VIŠNJA: Volim čitati knjige, a često mi se u glavi vrti jedna zanimljiva rečenica iz knjige koja ide otprilike ovako: "Ako je to što si našao načinjeno od čiste tvari, nikad neće istrunuti, a ti ćeš se jednom moći vratiti. Ako je to bio samo blistav trenutak kao pad kakve zvijezde, onda nećeš ništa naći kad se vratiš, no znat ćeš da si vidio prasak svjetlosti, a već je i samo to bilo vrijedno." Samo ću to reći za najdražu knjigu.

Snježna Kraljica u "Sherlocku Holmesu"

Redatelji i glumci od kojih si najviše naučila?
VIŠNJA: Nino Škrabe, a glumci... ima ih dosta, znaju oni koji su.
Pratiš li sport, ako da za koga navijaš?
VIŠNJA: Uglavnom ne pratim sport.
Što tebi znači naše i tvoje kazalište?
VIŠNJA: Meni naše kazalište znači sreću, onu istinsku, onu kakvu ne nalaziš često. Ona čuda koja sam spomenula ranije, e pa tu se događaju i sve se čini nekako moguće, a dovoljno je samo proći kroz vrata i ulaziš u svijet mašte. Jeste li ikad imali osjećaj da maštu možete dotaknuti, okusiti, namirisati? E pa to je u kazalištu moguće.
Tvoja poruka osnivaču kazališta Nini Škrabeu koji je nedavno proslavio 50 godina umjetničkog djelovanja?
VIŠNJA: Dragi Nino Škrabe, prije svega želim Vam i ovim putem čestitati. Velik je uspjeh 50 godina stvarati takva umjetnička djela, a to može samo čovjek s velikim talentom. Hvala Vam što ste mi dopustili da budem dio Vašeg kazališnog svijeta, u kojem svakog dočekujete s veseljem i širokim osmijehom.

S Lovrom Penićem Ivankom u "Oko jedne hiže" (2018)
Glumački ansambl na premijeri "Oko jedne hiže" (2018)

Tvoja poruka mladim glumcima Kazališta Škrabe?
VIŠNJA: Dragi glumci, prepustite se svijetu mašte u koji će Vas tekstovi Nine Škrabea s lakoćom odvesti. Maštajte, glumite i radite to sa srcem – nećete pogriješiti.
Tvoja poruka gledateljima naših predstava?
VIŠNJA: Udobno se smjestite u kazališne stolice, gledajte nas i uživajte.

TAGOVI | Kazalište Škrabe

Marketing

Vezane vijesti

Kolumne

Galerije

Video vijesti

Valid XHTML 1.1! Valid CSS!